Duikopleidingen

Duikvereniging Get Wet Den Haag volgt met haar opleidingen de richtlijnen van de NOB. Op verzoek worden ook opleidingen volgens de PADI richtlijnen gegeven.

  • 1 ster duiker (Open Water Diver)
  • 2 ster duiker (Advanced Open Water / Rescue Diver)
  • 3 ster duiker (Divemaster)

De verschillende opleidingsniveaus hebben een ook een Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver, Advanced Open Water Diver en Divemaster. Dit zijn internationaal bekende benamingen, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je respectievelijk als 1*, 2* en 3*-duiker in de opleiding hebt geleerd.

Nicole_hooiwagenkrab2

Naast de genoemde opleidingen worden ook diverse specialisaties gegeven.

Kosten voor opleidingen en specialisaties.
Leden van Duikvereniging Get Wet krijgen korting.

Get Wet Den Haag Nicole

1* Duiker (PADI Open Water Diver)

Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijkgebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft te allen tijde binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater.
De NOB heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. In de aanloop naar het 1*-duikbrevet kun je met een eigen medische verklaring en vrijwaring volstaan tot aan de eerste duik in het buitenwater.

Om deel te nemen aan de  opleiding tot 1*-duiker moet je:
– lid zijn van de NOB;
– minimaal 14 jaar zijn.
– beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de            duiksport.

Voordat je het 1*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal vijf oefenduiken hebben gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.

Je kunt je verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 2*-duikopleiding óf door het volgen van specialisaties.

Nicole_zeedahlia

2* Duiker (PADI Advanced Open Water Diver)

Als 2*-duiker heb je heel veel mogelijkheden om plezier aan je hobby te beleven. Je kunt duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding je horizon.

In de 2*-duikeropleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? Als 2*-duiker duik je binnen de nultijden.
Voordat je je 2*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je in totaal minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van de opleiding.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot 2*-duiker moet je:
– lid zijn van de NOB;
– minimaal 15 jaar zijn;                                                                                                         – beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport.
– beschikken over het 1*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet.

Als 2*-duiker kun je verdergaan met de 3*-duikopleiding. Je kunt er ook voor kiezen om je te verdiepen in specialisaties (IJsduiken, Wrakduiken, Zoeken en Bergen, Driftduiken en Digitale Onderwaterfotografie).

Duikvereniging Get Wet Photoworkx_2

3* Duiker (PADI Divemaster)

De 3*-duikopleiding is een leergang van verdieping: in deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Je wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’. Je leert in het onderdeel Redden hoe je moet reageren bij een duikongeval. Ook leer je hoe je duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen. Tenslotte worden je recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden. Ook de 3*-duiker duikt binnen de nultijden. Voordat het 3*-duikbrevet kan worden aangevraagd, moet je in totaal minimaal 60 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleidingen tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van je opleiding.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot 3*-duiker moet je:
– lid zijn van de NOB;
– minimaal 18 jaar zijn;
– beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de  duiksport.
– beschikken over het 2*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet.

Als 3*-duiker sta je voor de keuze of je je verder gaat specialiseren in het duiken óf dat je kiest voor de instructiekant: de opleiding tot 1*-instructeur. Je kunt het natuurlijk ook allebei doen. De 3*-duiker kan kiezen uit alle specialisaties, inclusief Decompressieduiken en Nitrox Gevorderd.

Duikvereniging Get Wet Den Haag

 Terug naar opleidingen