Get Wet Leden

Wie: Marieke, Get Wet lid vanaf 1997, 295 duiken, NOB **
Get Wet Den Haag_Marieke_6061
Waarom: Ik heb als student een poosje op Curacao gewoond en daar veel gesnorkeld. Ik wilde graag duiken, maar had niet het geld. Toen ik een baan had in Nederland, ben ik gelijk gaan duiken. Ik zag vroeger als jong meisje altijd alleen maar Belgische dikke mannen duiken bij de Oosterschelde en dacht dus dat het geen sport voor mij was. Nu weet ik beter. Gelukkig!
Waar: Mijn mooiste duiken heb ik gemaakt tijdens een groepsduikreis met de boot Fogo Isle in Scapa Flow. Een water waar heel veel Engelse wrakken liggen die kaal, maar nog wel helemaal intact zijn. De Engelsen hebben ze in de oorlog laten zinken, toen ide vloot in Duitse handen dreigde te raken. In Nederland is het Goessche Sas bij Wilhelminadorp mijn favoriet; de plek waar ik vroeger als kind altijd zwom.

Wie: Peter van Ling Get Wet lid vanaf 2010 PADI MSDT en Tec instructeur en IANTD Advanced EANx instructeur.  > 2000 duiken.
peter
Waarom: samen met mijn vrouw heb ik in 1992 mijn 1e duiken gemaakt in Lombok, Indonesië bij mijn zwager. Het duurde nog tot 1995 om mijn Open Water brevet  in Nederland te halen. Vanaf dat moment was ik verknocht geraakt aan het duiken in Nederland maar duik ook graag op exotische en minder exotische plaatsen elders in de wereld. Ik ben lid geworden van Get Wet, omdat Get Wet en duiken in de Noordzee met elkaar zijn verbonden. Daarnaast maak ik graag onderwater video-opnames.
Waar: Mijn favoriete duikstek is de Noordzee.

Mijn eerste duik in de Noordzee maakte ik in mei 1997 op de Durward met Get Wet en sinds die tijd vindt je mij, als de weersomstandigheden goed zijn, in de  Noordzee. De diversiteit aan wrakken, het zicht, de verschillende omstandigheden, het leven op de wrakken en de geschiedenis van de wrakken maakt het voor mij bijzonder. Elk voorjaar kijk ik weer uit wanneer de omstandigheden het toelaten om te gaan duiken. Voor mij is de Noordzee een plek waar ik mijn hobby graag uitoefen. Jaarlijks maak ik daar ruim 25 duiken.

Wie: Nicole, Get Wet-lid sinds eind 2013, >200 duiken, PADI Rescue, NOB ***.Get_Wet_leden _6216
Waarom: Na in 2012 in het buitenland (Indonesië) mijn duikbrevet gehaald te hebben, werd ik door collega’s meegenomen om de Nederlandse wateren te ontdekken. Ik wist niet wat te verwachten, maar ik vond de Oosterschelde en het Grevelingenmeer meteen prachtig! Duiken werd mijn nieuwe hobby en door lid te worden duikvereniging Get Wet kreeg ik er meteen een hoop duikbuddies bij. Ik heb bij de vereniging meteen ook een aantal specialties gehaald (PADI Rescue, nitrox, droogpak) en mijn zwemconditie opgevijzeld! Verder betekent de duikclub Get Wet ook een hoop gezelligheid; naast de gezamenlijke duiktripjes, drinken we ook graag een biertje na afloop van de zwemtraining, gaan we samen naar de bios of bezoeken we een duikbeurs. Tegenwoordig heb ik een tweede hobby aan het duiken toegevoegd: onderwaterfotografie.
Waar: In Nederland duik ik graag vanaf Tholen (bijv. Stavenisse Haven). In oktober 2016 zijn we met Get Wet naar Bonaire geweest; Bonaire heet niet voor niets Diver’s Paradise!

Get Wet Renesse_2016_6058