Beach Clean-up Scheveningen

Zondag 5 mei 2019 van 11.30u – 15.00u

Waarom een beach clean-up in Scheveningen?
Wij mensen vinden het vervelend om in Scheveningen tussen de rommel te lopen of liggen, maar ook de dieren hebben veel last van rotzooi op het strand. Resten van visnetten, sigarettenpeuken en plastic verpakkingsmateriaal… vogels en vissen eten ervan en worden daar vervolgens ziek van. Ze kunnen er zelfs aan sterven. Niet erg eerlijk want waar wij mensen meestal alleen in de zomer het strand gebruiken, leven vogels en vissen er hun hele leven! Een schoon strand is en blijft dus een must voor mens EN dier. Daarom gaan we dat aanpakken! Doe je mee? Ook kinderen en honden zijn van harte welkom!

Om 11.30 uur schrijf je je in en om 12.00 uur verdelen wij ons in groepjes, gewapend met zak en grijpstok, over het strand voor de Clean-up. Alle rommel ruimen we op!

Uiterlijk 15.00 uur verzamelen wij weer bij ALOHA en wordt de dag afgesloten. Het afval wordt dan gescheiden en vervolgens door de gemeente opgehaald en verwerkt.

Als je het verzamelde afval eerder in wilt leveren of juist verder wilt schoonmaken kan dat natuurlijk ook.

Deelname
De Beach Clean-up is een dagje gezellig uitwaaien met gelijkgestemden, waarbij het strand een grondige schoonmaakbeurt krijgt. Deelname is gratis. Kinderen van alle leeftijden kunnen genieten van het strand, een Slack line, trampoline en een glijbaan.
Omniversum steunt deze Beach Clean up door vrijkaarten weg te geven.
Voor alle deelnemers heeft ALOHA gratis koffie, thee of siroop.

ALOHA surfschool